Vele wetenschappelijke studies hebben bewezen dat wanneer creatine supplementen worden gebruikt in combinatie met lichaamsbeweging, een aanzienlijke stijging van spiermassa, kracht en uithoudingsvermogen kan worden bereikt. Het is uiterst geschikt voor het stimuleren van spierkracht en het verminderen van de hersteltijd na een oefening.

Creatine is geheel natuurlijk. Het is een stof die wordt geproduceerd door het lichaam en kan worden verkregen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals rood vlees en vette vis. De lever, alvleesklier en nieren produceren allemaal creatine. Dit wordt via de bloedstroom naar de spieren gestuurd. Zodra de creatine aan de spieren wordt geleverd, veranderd deze in phosphocreatine. Dit wordt gebruikt om het lichaamsvet te metaboliseren in ons lichaam. Tevens wordt deze stof gebruikt om energie te produceren voor je lichaam.

Creatine kan de energievoorziening van de spieren drastisch verbeteren. Dit houdt dus in dat je je spieren langer kunt gebruiken en harder kunt trainen. Het helpt ook om de eiwitsynthese in het gescheurde spierweefsel te herstellen. Dit belooft een potentieel grotere effectiviteit voor individuele oefeningen. Zichtbare spiergroei kan snel worden bereikt, met name als je creatine voor de eerste keer neemt.

De meest typische resultaten van creatine zijn grotere spieren en hogere productie van spiermassa. Dit betekent meer herhalingen, meer gewicht en de mogelijkheid sneller te trainen. Een langere en intensievere workout betekent meer spiermassa en meer spieren betekent een verbeterde kracht en uithoudingsvermogen.

Een andere reden waarom creatine helpt bij de opbouw van spieren is omdat de uitputting die je voelt tijdens het uitvoeren van een trainingsprogramma evenredig is aan de overmatige energie verbindingen die je in je lichaam hebt.

De meeste gebruikte methode om meer creatine te produceren is door te fietsen, terwijl een andere populaire techniek ‘creatine’ laden wordt genoemd. Het nemen van creatine supplementen kan zeker voor een goed resultaat zorgen is geheel ongevaarlijk als deze met mate worden genomen.

Een Creatine monohydraat werkt zeer goed voor activiteiten die een snelle of intensieve workout beogen. Activiteiten zoals het heffen van gewichten om spieren op te bouwen en ook sprints zijn over het algemeen goede voorbeelden van dit soort activiteiten. Als je een marathonloper bent, is de kans kleiner dat je een drastisch effect in je spiermassa bereikt.

Het is uiterst belangrijk om te beginnen met het nemen van creatine en tegelijkertijd te beginnen met oefeningen met gewichten. Dit moet gebeuren op een regelmatig schema en zelfs met een instructeur. Door het gebruik van de creatine stoom je je spieren klaar voor steeds zwaardere workouts en verhoog je tevens je uithoudingsvermogen. Ook belangrijk is het om voldoende water te drinken. Creatine heeft namelijk veel vocht nodig voor het stimuleren van je spieren, waardoor de kans groter is dat je uitdrogingsverschijnselen ervaart wanneer je niet genoeg drinkt.

Als je eraan denkt creatine supplementen te gaan nemen dan is het aan te bevelen om van te voren onderzoek te doen naar de verschillende producten die tegenwoordig op de markt te vinden zijn. Online kun je voldoende informatie vinden. Koop nooit zomaar iets, het gaat namelijk uiteindelijk om je eigen gezondheid. Met mate, kan creatine veilig en effectief gebruikt worden.